Dentergem – Diest

Dentergem

Politiezone Midow (Meulebeke, Ingelmunster, Dentergem, Oostrozebeke, Wielsbeke)
29/09/2023 – De politiezone neemt bodycams in gebruik.

  • 09/02/2018 – Afvalintercommunale IVIO gaat verplaatsbare camera’s aan de glasbollen plaatsen.

Dessel

Destelbergen

  • 03/01/2020 – Politiezone Regio Rhode & Schelde zet het nieuwe jaar in met de aankondiging dat het de komende vier jaar 1.900.000 euro zal investeren in een cameraproject in de gemeentes Destelbergen, Melle, Merelbeke en Oosterzele. Het gaat om overlastcamera’s, bewakingscamera’s, ANPR-camera’s en snelheidscamera’s. Plaatsing zal gebeuren door de firma Jacobs & Seris. Het project kreeg de naam “Havik”. De politiezone zet sinds enkele jaren reeds twee mobiele ANPR-camera’s, geplaatst op anonieme voertuigen, in. (bron)
  • 14/01/2020 – Nieuwssite Apache besteedt uitgebreid aandacht aan Project Havik en geeft meer details over de precieze omvang maar ook over het politieke debat errond. Momenteel beschikt de politiezone Regio Rhode & Schelde over negen vaste flitscamera’s en twee verplaatsbare snelheidscamera’s: één in een voertuig en een andere camera die onder meer in een vuilnisbak kan worden gemonteerd. Tegen 2024 moet het totaal aantal camera’s in diezelfde zone tot bijna tachtig zijn aangegroeid. Concreet worden tegen 2024 45 ANPR-camera’s operatief, waaraan nog eens 28 bewakingscamera’s gekoppeld worden. Lees meer bij Apache

Diepenbeek

  • 22/05/2019 – Zowel op de Luikersteenweg in Hasselt als aan het op- en afrittencomplex op de Verbindingslaan in Diepenbeek werd een ANPR-camera geplaatst. Het plaatsen van deze camera’s is een samenwerkingsinitiatief tussen de politiezones Limburg Regio Hoofdstad en Kanton Borgloon. Voor de politiezone Kanton Borgloon zijn het de 3e en 4e ANPR-camera’s waar zij beroep op kunnen doen.

Diest

Politiezone Demerdal (Diest en Scherpenheuvel-Zichem)

  • 00/00/0000 – 26 camera’s op het provinciedomein Halve Maan.
  • 07/11/2019 – Politiezone Demerdal neemt een Volkswagen Transporter in dienst die permanent uitgerust is met een ANPR-camera.
  • 19/01/2022 – Het schepencollege heeft begin deze maand de aankoop goedgekeurd van 10 vaste camera’s voor de Citadelsite. Kostprijs 12.000 euro. Die zullen de huidige camera’s vervangen en kunnen zowel overdag als ‘s nachts gebruikt worden. De camera’s worden opgenomen in het cameranetwerk van de stad. Binnenkort volgt ook een verdere uitbreiding van het cameraschild in het stadscentrum. Ook de aankoop van een mobiele camera werd opgestart. De bedoeling is om de camera’s vanaf voorjaar 2022 te gebruiken. Het gemeentebestuur heeft in haar meerjarenplan een jaarlijks budget van 40.000 euro voorzien voor de uitbreiding van het cameranetwerk.