Dilbeek

Chronologisch

  • (datum?) – Bewakingscamera’s aan het zwembad Dilkom
  • Juni 2016 – De gemeenteraad geeft groen licht voor de plaatsing van ANPR-camera’s langs de Ninoofsesteenweg, ter hoogte van op- en afrittencomplex 13. De kosten van de aankoop en plaatsing bedragen 115.000 euro, een som die volledig uit de gemeentekas komt. De camera’s zouden in februari 2017 actief moeten zijn.
  • 17/5/2017 – De ANPR-camera’s langs op- en afrittencomplex 13, waarvan de plaatsing vertraging opliep door een werf aan de Henri Moeremanslaan, worden binnenkort actief. Ze komen tijdelijk in de middenberm van de steenweg en aan de Rozenlaan te staan. In oktober verhuist de camera in de middenberm naar de kant van de Moeremanslaan. Burgemeester Willy Segers (N-VA) ziet de camera’s als een eerste schakel in een ketting. Hij denkt onder meer aan uitbreiding naar Groot-Bijgaarden, aan de op- en afrit van de E40.

Goed nieuws uit Dilbeek

24/08/2021 – Burgerinitiatief wil “Dilbeekse straten toegankelijk voor iedereen” en noemt ANPR-camera’s “schending van de privacy”. In Dilbeek zijn buurtbewoners begonnen met een petitie tegen de komst van ANPR-camera’s in de Berchemstraat en de Kattebroekstraat. Vanaf september mag je die straten tijdens de piekuren enkel nog inrijden als je een vergunning hebt. Volgens de bewoners zal het probleem van sluipverkeer zich alleen maar verplaatsen naar andere straten. Ze wijzen ook op de schending van de privacy. In plaats van het camerasysteem stelt het burgerinitiatief andere maatregelen voor.